Un spectacol culinar internațional în inima Olteniei
Într-un weekend plin de savoare și culoare, Craiova devine gazda unui eveniment culinar de excepție. „Festivalul de vinuri și mâncăruri” aduce în prim-plan chefi și specialiști în gastronomie din 11 țări est-europene, transformând orașul într-o veritabilă capitală gastronomică est-europeană. Evenimentul, organizat în premieră, este parte a proiectului Craiova – Capitala Gastronomică est-europeană și promite două zile de socializare, degustări și descoperiri senzoriale.
Descoperă deliciile gastronomiei est-europene
Evenimentul oferă oportunitatea unică de a explora cele 11 restaurante din Craiova incluse în proiect, de a degusta din deliciile gastronomiei est-europene și de a redescoperi gastronomia oltenească, pusă în valoare de elevii și profesorii de la Liceul de Industrie Alimentară. Meniurile care promovează țările reprezentate în proiect – Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria – vor fi scoase la rampă și la degustare de către restaurantele participante.
Expoziții, cursuri și degustări
Pe lângă degustările culinare, evenimentul va găzdui și lansări de produse ale unor crame sau importatori de vinuri, alte băuturi și produse alimentare. Peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare vor prezenta expoziții, iar participanții vor avea ocazia să participe la cursuri introductive în tehnica evaluării produselor alimentare precum brânzeturile, salamurile și mezelurile, cafeaua, uleiurile de măsline sau apele minerale.
Conferințe pe teme culinare și oenologice
În a doua zi a evenimentului, de Ziua națională a României, pe lângă explorările gustative, vor avea loc și lucrările conferințelor despre identitatea națională „Gastronomia – cu bune, cu rele”. Practicieni din turism și producție alimentară vor conferenția împreună cu specialiști din alte domenii de relevanță, în context interdisciplinar, despre brandul de țară, branduri de regiuni, turism și plusvaloarea pe care producția alimentară și serviciile de ospitalitate turistică le pot aduce României.
Sursa: Top Secret Craiova