Senatoarea PSD, Gabriela Firea, despre Dezbaterile Electorale
Într-un mesaj postat pe contul său de socializare, senatoarea PSD spune că acceptă orice invitație de a participa la dezbaterile electorale, dar doar dacă participă și Nicușor Dan. În plus, candidata PSD la fotoliul de edil afirmă că a refuzat în 2020 să participe la o confruntare cu Nicușor Dan din cauza campaniei de manipulare și atacurilor repetate la adresa sa. Firea amintește de incidentele din dezbaterea în care a participat alături de Nicușor Dan, în 2016.
“Accept orice invitație, din partea societății civile, a televiziunilor sau a radiourilor, de a participa la o dezbatere pentru viitorul Capitalei! Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general! Este datoria mea de candidat și fost primar general să-mi prezint programul, să spun ce vreau să fac, să reamintesc ce realizări am avut și să răspund tuturor acuzațiile care mi-au fost aduse în ultimii patru ani. Cred, însă, că aceasta este, în primul rând, o datorie și a actualului primar general!”
“În 2016, am participat la toate dezbaterile. M-am comportat mai mult decât civilizat. Actualul primar general, candidat la vremea respectivă, a venit în dezbateri însoțit de oameni care m-au jignit, umilit, care nu au respectat regulile, cadrul, decența. Acesta a fost motivul principal pentru care în 2020 m-am ferit să fiu, din nou, victima celor care țipau în emisiuni, vorbeau peste mine, proferau amenințări. Știm cu toții cum s-a desfășurat campania în urmă cu patru ani, sub semnul urii dezlănțuite, a minciunii, manipulării și scandalurilor provocate.”
“În orice dezbatere, eu și colegii mei vom fi, ca de fiecare dată, cu bun simț, decență, vă vom asculta, nu vă vom întrerupe.”
“Scrisoare deschisă ,În atenția Primarului General al Capitalei, domnul Nicușor Dan, Domnule Nicușor Dan, v-ați depus candidatura, declarând: „cel mai important din campania asta, dincolo de șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care își doresc funcționarea instituțiilor.” Aveți dreptate. Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în fața bucureștenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii și despre instituții funcționale.”
“Trei ani mai târziu, ați recunoscut public, că oamenii „caracatiței” sunt în primăria pe care o conduceți și chiar au promovat concursurile pentru posturile respective, deci sunt pregătiți pentru aceste funcții. Să nu vorbim, deci, despre administrarea Bucureștiului, ci despre valori, despre respectarea legii și instituții care funcționează.”
“Să vorbim despre cum respectați legea când, cu bună știință, amânați numirea pe post a directorilor de teatre și, în mod ilegal, – cum ați și recunoscut public – păstrați interimate mai lungi de termenul legal? Nu cumva, încălcați legea și astfel și una dintre valorile pe care le susțineți, când declarați că numirea nu este o „urgență”, după 3 ani și jumătate? Sau de fapt, nici nu contează pentru dvs., pentru că vă bazați, așa cum și spuneți mereu, că cei care vă susțin, vor vota anti-PSD, oricât i-ați dezamăgi?”
“Să vorbim despre cum susțineți funcționalitatea instituțiilor, când puneți presiune pe un angajat al poliției locale să dea o amendă altfel decât prevede legea? Cumva așa-zisul „obiectiv instituțional” era de fapt o diversiune, o „amenda istorică” menită doar să producă știri? Chiar cred că merită să discutăm despre cum susțineți funcționarea primăriei și de ce instituțiilor care funcționează în directa dumneavoastră subordonare le-a luat 35 de ore să reacționeze public într-o situația extrem de gravă, cum s-a întâmplat în cazul Ana Oroș? Ce valori și principii susțineți atunci când, întrebat de un jurnalist, simplu și concret, ce ați făcut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 că „din cartiere în centrul Bucureștiului se va ajunge în 25 de minute”, prima reacție este să râdeți și să driblați răspunsul, întrebând dacă promisiunea celor 25 de minute a existat într-adevăr?”