Saga Chocolate începe vineri la Sala Palatului din București.

Chocolate Saga: O explozie de gusturi și inovații în lumea ciocolateriei

Într-o lume în care prețul bobului de cacao a crescut de trei ori, ciocolatierii estimează vânzări de jumătate de milion de euro. A treia ediție a Chocolate Saga, care începe pe 14 iunie, aduce împreună 30 de producători de ciocolată din România, 5 internaționali (Polonia, Moldova și Bulgaria) și peste 30 de companii din domeniile conexe. Evenimentul marchează o premieră, găzduind o secțiune de business to business, cu materii prime și echipamente în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Inovație și cercetare în laboratoarele de cofetărie

În ciuda aparențelor, munca din laboratoarele de cofetărie se bazează mult pe cercetare. Maestrul ciocolatier trebuie să stăpânească atât de bine procesele și reacțiile chimice încât să poată crea gusturi incredibile, care durează și care sunt sănătoase pentru corp. În acest context, o surpriză plăcută a ediției este apariția ciocolatei-medicament.

Bomboana-medicament: pralina cu inulină din cicoare care scade glicemia!

Cofetăriile DULCELLE, câștigătoarea premiului pentru cea mai bună pralină în 2019, aduc la târg cea mai mare inovație în materie de cercetare de laborator de cofetărie – pralina care scade glicemia! Glicemia va fi testată live, în timpul târgului, de către dr. Ioana Mușetescu înainte și după ingerarea pralinei, pentru a putea demonstra efectele benefice ale acesteia.

Piața candy bar se dublează de la an la an

Cererea pentru candy bar crește constant, cu aproximativ 30% de la an la an. Candy barul a devenit punctul central al oricărei petreceri, iar valoarea lui nu se rezumă doar la felul extraordinar în care arată sau la gusturi, ci îndrăznesc să spun că a trecut dincolo de asta. Este „tabloul în ulei” al petrecerii din secolul XXI.

Ne place clasic

La această ediție Chocolate Saga s-au alăturat nume sonore ale industriei, începând cu cele care ne-au marcat copilăria: Casa Capșa, bomboanele Bucuria și continuând cu Heidi. Observăm o tendință de echilibru între producția de masă și cea artizanală în ceea ce privește prezența în expoziție.

Echipamente de ultimă generație pentru ciocolatieri

La capitolul inovație se înscriu și echipamentele de ultima generație, care îi ajută pe ciocolatieri. Portofoliul de echipamente în valoare de peste 1 milion de euro include noutăți precum cabina de pulverizare ciocolată, dar și Tuttuno Ice, un echipament care dozează și formează pralinele și injectează în ele umplutură cu înghețată.

Chocolate Saga ediția III începe pe 14 iunie, la Sala Palatului din București și va dura până duminică, 16 iunie. Biletele se găsesc pe entertix.ro și costă 20 de lei, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Sursa: IncisivdePrahova.ro